iulie23 , 2024

22 de recorduri doborâte într-o singură zi, în România! Cum va fi vremea de Crăciun

Related

Sharestiri romania

În toată țara, în weekendul care abia a trecut au fost bătute 22 de recorduri de temperatură. De exemplu, în județul BiHor, au fost 25 de grade, fiind cea mai ridicată temperatură pentru o dimineață de octombrie din istoria măsurătorilor.

“Am inregistrat cele mai ridicate valori de temperaturi minime zilnice din intreg sirul de observatii de pana in prezent. Dintre care, la 22 de statii sunt considerate ca si recorduri lunare pentru luna octombrie, fiind cele mai ridicate valori din intreg sirul de obseravtii”, a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.

Vreme deosebit de caldă a fost și la mare, unde au fost recorduri de temperatură pentru octombrie. Apa a avut peste 20 de grade, iar turiștii au făcut baie ca într-o zi de iunie.

Și în București s-au inregistrat temperaturi care au ajuns la 32 de grade celsius.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că vremea neobișnuită va continua. De Crăciun și de Revelion sunt așteptate temperaturi de aproape 20 de grade celsius.

“Sunt indicatii cum ca am avea tot o iarna ceva mai calda decat ar trebui. Cel putin luna decembrie, februarie, martie, iarasi ceva mai calda. Statistic vorbind, putin probabil sa avem zapada de Craciun”, a afirmat specialistul ANM Meda Andrei.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img